Waarom Abiturus?

Waarom Abiturus?

Waarom Abiturus?

Integrale gezondheid, een holistisch levensstijl en jezelf als leermeester erkennen is al heel lang onderdeel van de wereld der mensen. Sinds een paar honderd jaar doen we of dit alles niet meer bestaat en wordt deze kennis in een verdachte hoek geplaatst. Oude rotstekeningen geven weer dat wij lang geleden, overvloed, zorg voor mensen, vakbekwaamheid en kennis van voedsel hadden, los van belangen en geld. Abiturus gaat kwaliteit, zoals we dat lang geleden zagen, weer nieuw leven in blazen. Wij gaan voor hernieuwde waardeherkenning en erkenning! Hier wordt de relatie gelegd met dat wat voor jou als mens gewoon nut heeft. In zijn volle werkelijkheid, zonder het mooier te maken of af te zetten tegen andere vormen van kwaliteit. Leonardo Da Vinci, levend als humanist in het vissentijdperk, ontwikkelde zijn kunde als ingenieur, kunstschilder en beeldhouwer zelf bij een kunstenaar als leermeester. Hij zei: "Kennis alleen is niet genoeg; het is de toepassing, ermee experimenteren en het blijven doorontwikkelen dat ons vooruit zal helpen. Alleen zo kunnen we verbeteren. In plaats van vast te zitten in routinematige processen, moeten we vernieuwen, het lef hebben om fouten te maken en daarvan leren.”

Dromen

We leven allen in onze bubbels en hebben ons lijnrecht tegenover elkaar laten zetten. Toch zal nu voor bijna iedereen in de wereld iets gelden als: Hoe komen wij uit de ellende van oorlog, onenigheid en persoonlijke drama's? Met Abiturus gaan wij dat niet oplossen, dat is te groot. Door werkelijke verhalen te delen denken wij wel bij te dragen aan het achter ons laten van systemen in Nederland die ons niet meer dienen. Dat doen wij niet alleen, ook mensen als Theo Schetters, Jay Francus en Marlies Dekkers zullen daar bijvoorbeeld onderdeel van zijn. Toch durfen wij zo samen, onze verantwoording te pakken en te bouwen aan een nieuwe wereld zoals wij hem graag zouden zien. Een vrije wereld die stoelt op overvloed in plaats van schaarste, en op verbinding in plaats van gescheidenheid zoals Katie van agenda 2029 mooi zegt.

Pitch

Wij gaan met Abiturus verhalen vertellen en lef aanwakkeren. Dit doen wij voor de mensen die nu radeloos vast lopen of zelfs de dood in de ogen kijken. We gunnen ze een spoedige second-opinion of plek om tot rust te komen. Door het vertellen van verhalen van mensen die al wat anders durfden, ontstaan tweede levenskansen voor hen die nu vastlopen. Deze mensen met lef voelen zich goed bij eigenaarschap en zullen dit aanstekelijk maken. Het huidige systeem wordt vaak nog gevolgd uit gewoonten, angst of gebrek aan beter. En eigenlijk doet Abiturus niets nieuws, ze erkent slechts het potentieel van mens en aarde. Met verhalen die wij veelvuldig gaan delen geven wij de samenleving vrijheid, overvloed, geluk, gezondheid en verbinding terug. Wanneer deze rimpel straks een vloedgolf is geworden zal de groep die minder gemakkelijk van oude gewoontes afstapt, vol vertrouwen een echt vrije keuze durven te maken.

Verandwoording nemen

“Het oude” zal ons als rebels zien, toch staan wij niet alleen. Het kan ons omver willen werpen en juist daarom zijn wij helder over geld in follow the money. Bij ons is verantwoording vooral een kwestie van ethiek en lef, en hier besteden we aandacht aan in onze verhalen. Wij kiezen, we delen onze keuzes en nemen er verantwoording voor in Onze Cirkel. We nodigen uit om dit ook te doen als het gaat om eigenaarschap in leren, geluk en gezondheid. Abiturus laat zich inspireren door verhalenvertellers als Jorn Luca, Inez van Oord en Gabor Mate. Wij leren van mensen als Bob de Wit, Karin Hamaker Zondag en Barbara Le Noble. Dit maakt dat we in gezelschap zijn van mensen die nog veel blanco bladzijdes voor zich hebben en dat alles kan. En juist daarom moeten we goed scherp hebben voor wie wij er willen zijn!

En wat is het dan?

  • Register: Voor afgestudeerde Abiturienten 
  • Verhalen platvorm: Met verhalen van opleiders, abituriënten en hun clientèle
  • Online netwerk: Maak een registerpagina met diploma's CV en meer.
  • Vind een Abituriënt: Lees je een verhaal uit Zwolle en wil jij dat in Terneuzen, klik en kijk of er een dicht bij is

Wat kost dat dan?

  • Lezers: kunnen gratis lekker lezen
  • Abituriënten: Register, verhalenplatvorm en de vind-mij-app is voor jullie. Word ook gevonden voor 139,00 per jaar
  • Eigenaren instituten: Interresse, laten we afspreken want zo geef je studenten een mooie start. Het is kosteloo

On Y Va

David en Anke

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram